צניחת שלפוחית שתן אולי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

11/04/2023 | 09:36 | מאת: צניחה

כשאני נוגעת בפתח הנרתיק אני מרגישה גוש . לא מפריע לי בהליכה או בכל דבר . ללא קיום יחסי מין כי אני חוששת שאולי יפריע לכן נימנעת מיחסים. מרגישה בעת הטלת שתן מעט ירידה איטית. מה עושים . מסוכן? תודה

שלום וחג שמח, לא נשמע מסוכן ובהחלט יתכן כי מדובר בצניחת אברי האגן. אבל אין מנוס מלהיבדק ע"י רופא.ת נשים או אורוגינקולוג על מנת לאמת את האבחנה ולשלול אבחנות אחרות שיכולות להתבטא בתסמינים דומים של גוש בנרתיק (לדוגמא ציסטה וגינלית, סעיף שופכתי ואחרים). בצניחת אברי האגן סימפטומטית מומלץ לטפל וקימות אפשרויות טיפול שונות בהתאם למצב ולהעדפותיך. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן