הסרה חלקית של הסרט בניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

30/03/2023 | 19:45 | מאת: ליאת

שלום אני בת 46 לאחר 5 חודשים מניתוח TVT הסרט אכן נחשף בשני מוקדים ואני מועמדת לניתוח להסרתם מה המשמעות של זה עם הזמן , השלפוחית תצנח? האם זה אכן יעזור מבחינת הכאבים ביחסי מין, יש סיכון? תודה על זמינותך

שלום ליאת, ניתוח TVT אינו קשור לצניחת השלפוחית ואינו מטפל בצניחה. כל תכליתו היא לטפל בדליפת שתן ב'מאמץ' כלומר במצבים הכרוכים בעליית הלחץ התוך בטני (שיעול, עיטוש, צחוק, קפיצה וכו'). הסרת המקטע החשוף צפויה להעלים את תחושת החספוס שלעיתים ניתן לחוש ביחסי מין עקב המגע עם הסרט החשוף ויתכן שגם להעלים כאב שנובע לעיתים מסרט מתוח יתר על המידה. מנגד, חיתוך הסרט עלול לגרום להישנות דליפת שתן במאמץ בשיעור של 30% בערך כלומר במרבית המקרים היעילות תישמר גם לאחר חיתוך הסרט. חג שמח!

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן