ניתוח לתיקון כיפת הנרתיק

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

23/03/2023 | 22:37 | מאת: א

האם ספורט קשוח, הרמת משקל כבד, תנועות סיבוביות חדות (למשל, מלינואה רץ לנשוך שרוול או צעצוע, כאשר הוא מתנגש ונושך הוא בעצם בכוח מסובב אותי וגם מפיל, זה כאילו קרב עם כלב ששוקל כ 25-30 קג, אני גם מרימה אותו מהשרוול) יכולים לגרום לקרע גדול ופתאומי בכיפה? האם ריקוד על עמוד יכול לגרום לקרע? עד כמה ריקוד על עמוד מסוכן לרצפת האגן (לפי אולטרה סאונד שלפוחית צנחה ב 10 ממ לאחר הניתוח, אבל שרירים ודפנות בינתיים חזקים) אני לא מקיימת יחסי מין בשום צורה, משתדלת לא להשתעל, לוקחת משלשלים שיציאות יהיו נוזליות, לא נכנסת לא לבריכה ולא לאמבטיה. הדבר יחיד שיכול לגרום זה אטרופיה או שגם הספורט שתיארתי יכול לגרום? אם קרע כתוצאה מאטרופיה אם אלך לרופא כל חודש הוא יוכל לתפוס כאשר זה קטן מאוד ואז יהיה לי זמן לחכות לתיקון עם מנתח פרטי, נכון?

שלום רב, לא ספורט, לא קרב עם כלב ולא ריקוד על עמוד אמורים לגרום לקרע בכיפת הנרתיק. ואין שום סיבה להימנע מיחסי מין, שיעול או יציאות במרקם רגיל. אטרופיה נרתיקית גורמת לעיתים לשפשוף שטחי של רירית הנרתיק, לא מעבר לכך. אני חושש שאת חרדה לשווא וללא סיבה אמיתית. אפשר פשוט להתנהל כרגיל גם אחרי ניתוח לכריתת הרחם כפי שעברת. חג שמח!

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן