קושי בקיום יחסים 3 חודשים אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

22/03/2023 | 23:32 | מאת: ליאת

האם הסרה חלקית של הסרט לא פוגעת ביעילותו והאם זה בהרדמה מלאה כנל לגבי ההידבקויות בצלקת ,מבינה שאפשר לסדר את זה האם גם דורש חדר ניתוח?

ליאת שלום, האם כוונתך לסרט TVT כנגד דליפת שתן במאמץ? במקרים בודדים בהם ישנה חשיפה של הסרט מבעד לרירית הנרתיק או כאב לאורך מהלך הסרט אכן ניתן להסיר מקטע מהסרט. מדובר בפעולה קצרה שמבוצעת בד"כ בהרדמה מלאה אבל עקרונית ניתן לבצעה גם במקומית (פחות נעים). הסיכוי לפגיעה ביעילות הסרט עקב כך מוערך בכ-30%, כלומר במרבית המקרים היעילות לא תיפגע באופן משמעותי. ניתן במידת הצורך לשלב את הפעולה עם הזרקה של חומר ייעודי לצורך עיבוי הסוגר (טכניקה הקרוייה Bulking agents) דרך דופן השופכה ובהנחייה אופטית בפעולה הקרוייה ציסטוסקופיה. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן