ציסטה בשחלה מלחיצה מאוד

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

14/03/2023 | 18:06 | מאת: קרןמ

שלום רב בת 45 ללא חצוצרות וללא רחם כבר,5 שנים ללא תלונות על כאבים אולטראסאונד תקין חודש לפני ביצוע הct , לפני כחודש ביצעתי ct בטן לבדיקה של הכליות ממצא לוואי שיצא הוא שנצפה הודגם באגן תהליך ציסטי מולטי לוקלרי בגודל 3.7/6 סמ ונדרש בירור אצל רופא נשים היתכן שמדובר בסרטן ?

קרן שלום הממצא שמתואר ב-CT בהחלט מצדיק בירור ויתכן שיצריך ניתוח לפרוסקופי (דרך פתחים זעירים) להסרתו ובדיקתו במעבדה. מומלץ לבוא לבדיקה במרפאה והערכה קלינית ושקילת הצורך בהתערבות ניתוחית. במקביל לבקש מרופא.ת המשפחה הפנייה לבדיקת דם למרקרים (סמנים ביוכימיים שבודקים את רמתם בדם כאשר נצפה בחלל הבטן והאגן ממצא שטיבו אינו ברור). בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן