צניחת שלפוחית השתן וכריתת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

09/03/2023 | 12:56 | מאת: אילנה

בת 70 עם צניחה של שלפוחית השתן. הרופא המליץ על ניתוח הכולל כריתת רחם ושחלות דרך הנרתיק ( עברתי ניתוח בשל סרטן המעי הגס). שאלתי האם זה הפתרון הנכון או שיש חלופה.

אילנה שלום, אין פתרון אחד ויחיד נכון. תמיד ישנן כמה אפשרויות. ראשית ישנם טיפולים לא ניתוחיים (כגון תומכן). ובנוגע לבחירת סוג הניתוח והגישה הניתוחית, נשמע כי הגישה הוגינלית מתאימה לאור ניתוח בטן קודם בשל מחלה במעי הגס. אין הכרח בכריתת הרחם, תלוי מה מידת צניחת הרחם ותלוי גם בהעדפותיך. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן