צניחת שלפוחית ובריחת שתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

26/02/2023 | 23:47 | מאת: אנה

שלום עשיתי אולטרה סאונד וכתוב שם "קיימת צניחת בסיס השלפוחית 10 מ"מ", מה משמעות של זה? זה צניחה דרגה 1, 2 או יותר? ואיך מטפלים בזה תודה

27/02/2023 | 10:20 | מאת: אנה

סליחה לא קראתי עד הסוף דו"ח. בסוף כתוב גם "ללא צניחת איברי רצפת האגן." בנוסף כתוב שרירים חזקים ולסיכום סיכון לצניחה בעתיד נמוך. איך זה מסתדר עם צניחה של בסיס שלפוחית? אני הבנתי שהיא זזה מהמקום הטבעי שלה אבל לא בתוך הנרתיק אז עדיין יכולה להיות בריחת שתן, נכון?

אנה שלום, אין משמעות לצניחת בסיס השלפוחית שנצפתה באולטרהסאונד אם אין לה ביטוי קליני כלומר תחושה של רקמה הבולטת בפתח הנרתיק ו/או ממצא של צניחה בבדיקה גינקולוגית קלינית. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן