ניתוח לשחזור נרתיק לאחר כריתה חלקית או מלאה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

24/02/2023 | 20:28 | מאת: א

קראתי שמשתמשים בעור ורקמות בגוף כדי לשחזר נרתיק לאחר כריתה שלו בגלל הסרטן למשל. למה אי אפשר לקחת חתיכת עור של 3 על 5 ולכסות איתו את הצלקת על כיפת הנרתיק מתוך הנרתיק זה יעזור למנוע קרע! וזה אפילו colpocleisis. לדעתי זה יכול להיות אחלה פתרון בשבילי. מאיפה לוקחים עור? איזה רופא (מקצוע) עושה את זה?

24/02/2023 | 21:11 | מאת: א

אולי אפשר גם לקחת שומן שלי ולמלא איתו חלק עליון של נרתיק ליצור כאילו פקק ולתפור לדפנות ואז יהיה סוג של קולפוקליזיס רק שמבנה / צורה של נרתיק לא תשתנה ולכן לא יגרם שינויים לשלפוחית ומעי ומצד שני גם לא סוגרים הכל (רק כ 2-3 סמ) וגם יש הגנה נוספת במקרה של קרע של כיפה יהיה עוד משהו יחזיק. איך פתרון זה, אפשרי?

שלום רב, אין התווייה רפואית לניתוח משקם שמטרתו למנוע קרע. בכל ניתוח קיימות סכנות ולא מקובל לבצע הליך ניתוחי על כך המשתמע מכך כל עוד אין עדות לבעייה, רק מתוך חשש שמא כיפת הנרתיק תיקרע בעתיד. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן