סרט בשופכה לאחר ניתוח tvt

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

24/02/2023 | 14:09 | מאת: אורלי

ב2017 בוצע ניתוח tvt להרמת שלפוחית מתברר שחלק מהסרט חדר לשופכה ויש לבצע ניתוח להוצאתו. השאלה האם בתום הניתוח או במהלכו היה צורך לבצע בדיקת אולטראסאונד כדי לוודא שהסרט במקום האם הייתה אפשרות למנוע ממני את הניתוח להוצאת הסרט ושחזור השלפוחית

אורלי שלום, צא לי לשמוע. אני מקווה שההליך שאת אמורה לעבור יסתיים בהצלחה ובמהרה ושהבעייה תיפתר על הצד הטוב ביותר. אין טעם בבדיקת אולטרהסאונד בתום הניתוח כיוון שאולטרהסאונד אינו מדגים את חלל השופכה בצורה טובה. ניתן לבצע בדיקת ציסטוסקופיה (הסתכלות עם סיב אופטי בשלפוחית השתן ובשופכה). ההחלטה האם לבצע את הציסטוסקופיה תלוייה בסוג הספיציפי של הניתוח שבוצע (TVT 'רטרו-פובי' בו מבוצעים שני דיקורים קטנים בתחתית הבטן מעל עצם החיק שם בד"כ מבוצעת הציסטוסקופיה כחלק מהניתוח, לעומת TOT/TVT-O בו מבוצעים שני פתחים זעירים בחלק הפנימי של הירך קרוב לשפתי הפות. בגישה זו אין קונצנזוס או המלצה גורפת בנוגע לנחיצות הציסטוסקופיה בתום הניתוח), ובגישה האישית של המנתח. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן