תופעות לוואי לא רצויות לאחר קולפוקליזיס

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

23/02/2023 | 09:05 | מאת: א

שלום 1. האם אפשר לבצע קולפוקליזיס "קטן" כלומר לסגור רק כ 2-3 ס"מ מ-apex? 2. אם אני סוגרת רק 2-3 ס"מ מלמעלה אז שם יהיה "שטוח" אבל זה יצור בין שקע בהמשך ו"יזמין" prolapse בחלק שלא עשינו תפירה, נכון? 3. נניח שסוגרים הכל, אז הכל שטוח ומה קורה לשרירי רצפת אגן, הם בעצם מגיעים לאטרופיה (לפי תוחלת חיים בארץ יש לי עוד כ-30 שנה לחיות עם הניתוח) כי אי אפשר יהיה להפעיל אותם, לחזק, נכון? וזה יחליש בעצם כל המבנים? כרגע רצפת אגן חזקה ומותר לי לעשות הכל גם אם זה מפעיל המון לחץ, אבל האם אפשר יהיה להמשיך באורך חיים הזה לאחר קולפוקליזיס לאורך זמן, או שזה יהיה זהו? 4. מה יקרה כאשר תתחיל אטרופיה ועור יהיה שביר, האם הכל יתפרק ואם כן איך לתקן? 5. האם אפשר יהיה לבדוק שחלות לאחר הניתוח? אני רוצה להבין מה קורה כאן ואיזה נזקים והשפעות יהיו לחיים שלי. אני רוצה לשקול היטב שלא יהיו לי הפתעות כמו עם כיפת הנרתיק בכריתת רחם. אל תרגיש "לא אתי" לענות כי אצלי אולי הניתוח הזה יציל חיים. אני אוכל להתעורר בבוקר וללכת לשירותים מבלי לחפש דימום או נזילה, לנסוע לחו"ל ולראות את עולם כמו קודם, להכנס לבריכה, אפילו אמבטיה אני מפחדת, להשתעל (הייתי מקוררת ועכשיו אני מרגישה מלא ליחה אבל אני לא יכולה להשתעל בגלל הכיפה). לישון בלי לחלום על איך אני מגיעה למיון ומחזיקה מעי שלי ואנשים רואים אותי ככה וחושבים מה כבר עשיתי ןאני מסבירה שלא עשיתי כלום, זה סתם ככה לפקידה או רופא או אחות או שהייתי בשירותים ואז זה קרה. אני ניסיתי לחפש מישהו שעושה בארץ SIS כדי לתת לי שקט נפשי לחודש חודשיים אולי. MRI לעשות כל חודש יקר מידי. אז אין לי ברירה אולי הניתוח הזה יעזור.

23/02/2023 | 14:17 | מאת: א

האם הניתוח יכול לגרום בעיות עם שתן, כי אולי שלפוחית דבוקה לוגינה ועכשיו היא תרד? כנ"ל לגבי מעי. האם יכולים להגרם בעיות? האם זה יחמיר עם הזמן?

24/02/2023 | 07:19 | מאת: א

הבנתי גם שלא אוכל יותר לטייל בעולם כי איפה יסגרו לי את התפר בהרים בנפאל או אפריקה או אולי על שוברת הקרח… אני חייבת איזשהו פתרון, תפר נוסף שימנע אשמח לרעיונות לא סטנדרטיים כי סטנדרטי לא עובד אצלי. הניתוח הרס לי את החיים

שלום רב, הפורום עוסק בדיונים על בעיות קליניות נפוצות מתחום רפואת רצפת האגן ודרכי הטיפול בהן. אין זה המקום לדיון מתמשך על מצבים תיאורטיים שאין כיום כל עדות להתרחשותם או על המצאת שיטות טיפול שלא על בסיס Evidence קליני ומחקרי. לאור זאת אבקש שנסיים בשלב זה את הדיון בנושא שאת מעלה שוב ושוב. ממליץ שתפני למרפאה ולייעוץ במטרה לקבל תשובות לכל שאלותיך הפרטניות. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן