כאבים לאחר כריתת חצוצרות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

19/02/2023 | 23:36 | מאת: סשה

שלום רב. לפני כחצי שנה עברתי ניתוח להסרת ציסטה בשחלה וכריתת חצוצרות. ההחלמה הייתה ממש קשה ומאז אני כל הזמן חיה עם כאבי מחזור. הבטן התחתונה כואבת לי מאוד, כאילו אני אמורה לקבל מחזור וזה כאב שלא עובר. לפעמים הוא פחות חזק לפעמים כאבי תופת אבל הוא לא נעלם לגמרי אף פעם. הכאב שמקרין לגב התחתון. המחזור לאחר הניתוח הפך לסיוט מתמשך. במקום 4-5 ימים המחזור נמשך שבוע ונורא קשה, כאבים שאני מרגישה שאני עומדת להתעלף. הרופא אומר שהגוף צריך להתרגל למצב החדש אבל אני ממש סובלת. כבר עבר די הרבה זמן והכאב רק מתגבר. אשמח להסבר האם זה באמת תקין? ואולי להמלצה איזה בדיקות לבקש מרופא, חוץ מהאולטרסאונד. תודה, אשמח לתשובה

סשה שלום, קשה לחשוב על סיבה מדוע שהניתוח להסרת ציסטה שחלתית וחצוצרות יגרום לכאב מחזורי כפי שאת מתארת. מעבר לבירור הגינקולוגי שככל הנראה עברת (בדיקה גופנית, בדיקה גינקולוגית, אולטרהסאונד גינקולוגי) אפשר לנסות ליטול לתקופה גלולות למניעת הריון (לא לשם מניעת הריון שהרי הוסרו החצוצרות, אלא על מנת למנוע את הביוץ) ולראות האם בהעדר ביוץ הכאב נעלם או שמא אינו קשור למחזור ואז לחפש סיבה אחרת לכאב בבטן ובאגן. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן