סונוגרפיה לעומת MRI לבדיקת כיפת הנרתיק

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

18/02/2023 | 15:57 | מאת: א

שלום קראתי שבדיקת MRI וסונוגרפיה (SIS) וגם CT יכולות לבדוק שלמות כיפת הנרתיק. 1. אם לא מסתכלים על עלות (להוציא CT בגלל הקרינה הגבוהה), מה יתרונות וחסרונות של כל אחת מן השיטות? 2. באיזה תדירות אפשר לבצע אחת מהבדיקות? 3. הבנתי ש MRI יכול להגיד גם על tissue כלומר בעצם להבין האם אני בדרך או כבר ב-vagina atrophy אפילו לפני שיש סימפטומפטים. 4. איפה אפשר לבצע באופן פרטי (אף אחד לא יתן לי הפניה לזה, אף אחד מהרופאים וראיתי כבר כמה - כולם טובים ואכפתיים ומנסים להרגיע אבל בכלל לא הזכירו שיש אפשרות כזאת). אני אוכל לעשות את הבדיקה כל חודשיים - שלושה כדי להיות סוג של רגועה. תודה

שלום רב, את שלמות כיפת הנרתיק ניתן לראות בעין בבדיקה קלינית על כסא גינקולוגי (בסיוע מכשיר ספקולום). אין צורך לשם כך בבדיקות דימות מתוחכמות. בנוגע לתדירות הבדיקות - פעם בשנה במסגרת המעקב הגינקולוגי השגרתי זה בהחלט מספק. בברכה

19/02/2023 | 15:04 | מאת: א

תודה. אבל למה לא MRI או SIS אני גם אראה מגמה. אוכל להסתכל לבד אחר כך? פעם בשנה לא מספיק. אני כבר השלמתי שעוד כמה שנים במקרה הטוב (במקרה הרע הרבה לפני) אני אצטרך תיקון וכך כל כמה שנים. אני רק רוצה להיות מוכנה לניתוח ולעשות ניתוח אלקטיבי ולא חירום, לתפוס כאשר חור של ס"מ או פחות. אפילו את זה לוקחים ממני. MRI, SIS - לא. colpocleisis מניעתי - לא (לפחות לתפור מ apex איזה 1-2 ס"מ שתהיה עוד שכבה). "מום" כבר קיים בי, ניתוח זה לא ישנה דבר. אני כבר לא מדברת על איכות החיים שפשוט כבר לא קיימת. מזל שלפחות לספורט יכולה לחזור.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן