דם לאחר יציאה אחרי לידה שהסתיימה בקרע דרגה 3b

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

16/02/2023 | 12:43 | מאת: נטעלי

ד״ר שלום רב, ילדתי לפני כ4 שבועות בלידה שהסתיימה בקרע דרגה 3B אציין כי מאז חוויתי כאבים ומיד הלכתי לגניקולוג לאבחון הכאבים, בכל אחת מהביקורות הרופא אמר שהתפרים נראים מעולה. לפני כיומיים לאחר יציאה בשירותים חוויתי תחושת ״שריפה״ בפי הטבעת וראיתי דם בניגוב. הדם הפסיק מיד עם הניגוב הראשוני אך המשיך לאחר כל יציאה בשירותים בניגוב בלבד מאז וכן יש לי תחושה של חוסר נוחות כשאני יושבת. להבנתי תפרים מסוג זה נסגרים רק לאחר 3-6 חודשים. האם יש סיבה לדאגה שמא התפרים נפתחו? תודה מראש.

שלום נטעלי מזל טוב ללידתך! בתפירה מורכבת לאחר לידה נעשה לעיתים שימוש בתפרים מסוגים שונים שמשך הספיגה שלהם משתנה. חלקם נספגים תוך 10-14 ימים, חלקם תוך כ-6 שבועות וחלקם אף תוך כ-3 חודשים. אם הדימום בניגוב יימשך בכל פעם לאחר יציאה, כדאי להיבדק ע"י רופא.ה מתחום הפרוקטולוגיה (תחום בכירורגיה הכללית שעוסק ספיציפית במי גס ורקטום) במטרה לשלול פיסורה או טחורים מדממים. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן