אורך נרתיק לאחר כריתת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

10/02/2023 | 11:59 | מאת: א

שלום אשמח להבין האם נרתיק בעצם נמתח כאשר עושים כיפת הנרתיק ומחברים לאוטרוסקרל וקארדינל ליגמנטים בכריתת רחם מלאה? לפי מחקרים ראיתי שנרתיק מתקצר רק בכ -1.5 ס"מ. לפי חישוב שלי הוא אמור להתקשר בהרבה יותר. קוטר צוואר הרחם היה 4 ס"מ, כלומר קוטר של ה"חור" 4 ס"מ איך אפשר לסגור אותו רק עם 1.5 ס"מ, רק אם מותחים קיר קידמי (מתיחה ממש) לקיר אחורי שכנראה מחובר עם ליגמנטים למשהו חזק. בעצם לפי חישוב שלי 2 ס"מ לשוליים של תפר + 4 ס"מ חור = 6 ס"מ. יש כאן מתיחה של 4.5 - 5 ס"מ לפחות. מפחיד. האם יש כאן טעות בחישובים או אני צודקת? יש משהו שפספסתי או לא נכון? תודה

ערב טוב, אני בעיקר מתקשה להבין את החישוב. הנרתיק לא נמתח אלא נתמך בעקבות הליך שמטרתו תמיכה במדור ה'אפיקלי' או בכיפת הנרתיק (באשה שעברה כריתת הרחם). הציר שמקבל הנרתיק בעקבות הליך כזה דומה לציר הטבעי שלו כלומר בכיוון פנים האגן. אין לכך קשר לקוטר של צוואר הרחם. בברכה

10/02/2023 | 20:58 | מאת: א

תודה. לפי MRI הזווית מ - 37 הופכת להיות 94 של החלק שעכשיו כיפה (Conclusions: The anatomy of the upper vagina, where the cervico-vaginal junction is replaced with the vaginal cuff, is significantly altered after hysterectomy. The anatomy of the lower vagina is preserved.). לינק למאמר https://augs.confex.com/augs/2019/meetingapp.cgi/Paper/3765 אבל אני לא מדברת על זויות, זה כבר סיפור אחר שאני עדיין לא מבינה איך זה משפיע עלי. יותר מעניין אותי למה לפי חישוב שלי אורך יורד ב 5-6 ס"מ ולפי מאמרים רק ב 1.5 גג וזה מלחיץ אותי. כאשר מוציאים צוואר רחם: מכניסים סכין בצורה אנכית ממש מתחת לצוואר ואז חותכים בצמוד עם מספרים. כלומר בדופן עליון יש חור כקוטר צוואר הרחם. ככה אני מבינה לפי סרטונים והסברים של הניתוח. עכשיו באים לתפור את החור על ידי הצמדת קצה אחד לקצה שני. יש שתי שיטות צד לצד וקדימה אחורה. ננית קדימה אחורה אז בעצם מקצרים את הדופן העליון בכ-5 ס"מ לפחות (נניח שוליים מינימליים של 0.5 מכל צד וקוטר צוואר 4). לכן האורך של הנרתיק חייב לרדת ב 5 ס"מ לפחות ולא כמו שכתוב במאמרים בכ-1.5 אלא אם כן מותחים נרתיק: אחורי נשאר קשור למשהו ומקרבים אליו את הקדמי שמכסה את החור. סליחה הייתי צריכה לשאול רופא שלי אבל הייתי בכזה שוק ממשהו אחר שעל זה כבר שכחתי למרות השרטוטים שהבאתי איתי.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן