ניתוח colpocleisis חסרונות אפשריים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

09/02/2023 | 21:18 | מאת: א

שלום אני בת 46 ושוקלת ברצינות לעבור colpocleisis או חלקי כדי למנוע קריעה של כיפת הנרתיק. אמנם עשיתי קצת מחקר וגיליתי שמרבית מקרי קריעה היו כתוצאה מיחסי מין, וגם ברוב המקרים שיחסי מין לא היו הטריגר אי אפשר לשלול השפעה של יחסי מין (תקופה ארוכה גרמו למתיחה) ועל ידי שלילה של יחסי מין כבר הורדתי סיכון בצורה משמעותית. בנוסף החלטתי ללא אמבטיה וללא בריכה כדי שאם יש קרע קטן לא יהיה זיהום ואז אפשר יהיה להגיע לניתוח רגיל לא חירום. כל זה קצת מרגיע אותי, אבל אני עדיין בלחץ וכל הזמן חושבת על הכיפה. אני חושבת שאם אני אתפור הכל זה ירגיע אותו. אני יודעת שזה ניתוח בלתי הפיך ולעולם לא אוכל לקיים יחסי מין אחריו. אני רוצה לשקול אותו היטב שלא יהיה כמו שקרה עם כריתת רחם. מה השפעתו על רצפת האגן, שרירים, נוחות וכושר כללי. אני מאוד פעילה ומבינה שאם תופרים דפנות אז בעצם מאלצים "רצפת אגן" לרדת למטה יותר. גם מה יקרה כאשר אגיע למנופאוזה ויהיה אטרופיה, האם תפרים לא התפרקו ומצב יהיה עוד יותר חמור מבחינת רצפת אגן ממה שהיה ללא הניתוח. אשמח לכמה שיותר פרטים יעזרו לי לחפש חומר מקצועי בנושא. תודה

שלום, ניתוח קולפוקליזיס נועד לנשים בגיל מאד מבוגר וריבוי תחלואת רקע עם צניחה בדרגה מתקדמת של כל מדורי הנרתיק. לא ניתן טכנית לבצע את הניתוח כאשר אין צניחה, ובנוסף לא נהוג לבצע ניתוח כזה שלמעשה מטיל מום בגוף, אלא במצב בו מבחינה רפואית אין מנוס אחר. הכוונה היא שאשה בגיל מאד מבוגר, עם ריבוי מחלות ברקע וסיכוי מוגבר בחשיפה להרדמה מלאה או ממושכת (לצורך ניתוח משקם) ואשר אינה מעוניינת או שלא הסתדרה עם פתרון לא ניתוחי כגון תומכן (פסרי) זה פרופיל המטופלת אשר מבחינה אתית מתאימה לניתוח מהסוג הזה. בברכה

10/02/2023 | 21:07 | מאת: א

תודה אתי לא אתי לא מעניין אותי. במקרה שלי זה כן "אתי". אני לקחתי חופש מעבודה וכל יום כל היום מחפשת חומר על הכיפה כדי לזהות שהיא תקרע לפני שהיא נקרעת. אני הורדתי למינימום סיכונים: אין יחסי מין (כי זה טריגר עיקרי), לוקחת משלשלים (דופקת מעי), הייתי מצוננת פחדתי להשתעל אז לא השתעלתי (בסוף אני אמות מדלקת ריאות כי לא אשתעל כדי לנקות ריאות). ויתרתי על אמבטיה ובריכה כי זה יכול לגרום לזיהום במידה ויש מיקרו קרע. עכשיו גם מפחדת לנסוע לחו"ל כי מה אעשה אם יהיה קרע. אני כל היום בוכה, חוקרת, עושה ספורט ו KEGEL. ניתוח זה או ניתוח שעושים לנשים בהריון כדי שעובר לא יפול יכול להציל את החיים שלי. אני רק רוצה לדעת איזה נזק הוא יכול לגרום. רוצה מחקר מקיף על זה שלא יקרה כמו שקרה עם כריתת רחם.

10/02/2023 | 21:15 | מאת: א

עשיתי גם מחקר קבוצות כריתת רחם, בעיקר בארצות הברית. אני מסתכלת על אכלוסיה של נשים שכיפה נקרעה להן. מתוכן הרוב המוחלט מעל 90% עבר בדיקת רופא. רופא אישר להן לקיים יחסי מין ולחזור לשגרה. חלקן נקרע באותו היום, חלקן חיכו עוד שבוע שבועיים ואז בניסיון הראשון זה קרה. חלקן ניסו כאב, דימם חזרו לרופא, אמר הכל בסדר וזה קרע כעבור פעמים שלוש נוספים. אז מה המסקנה? כן חלק מהרופאים כנראה למדו וטרינריה במקום רפואה, אבל לא כולם ... אני בטוחה שהיו גם רופאים טובים בין אלו שאישרו חזרה לשגרה ואז זה קרה.

השיח בפורום חייב להיות תרבותי ומכבד. לא אענה להערות משתלחות כלפי איש או קבוצה, בסגנון שאינו הולם

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן