הדבקויות לאחר כריתת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

21/01/2023 | 10:14 | מאת: א

שלום כבר יותר 5 חודשים לאחר כריתת רחם בטנית ועדיין יש נפיחות קשיחה מעל צלקת בבטן. לראתי שחותכים רצועות broad ו-round ומשאירים אותם בתוך הבטן. אני חושבת שמה שגורם לנפיחות שלי זה שאריות של broad ו-round שנדבקו לפאסיה או יותר גרוע ולכן יש את הנפיחות גם מהדבקות עצמה וגם מחולשה שנגרמת מכך. אולי גם שרירי בטן הישרים נדבקו לדופן. שאלה: 1. האם אפשר עכשיו לתפור את קצוות של broad אחד לשני ועד הכיפה, בעצם ליצור מצב כמו שהיה עם רחם. אם זה קצר אולי לחבר אותם בעזרת רשת או משהו. 2. אם תשובה ל-1 זה לא, אז האם אפשר לחתוך את הbroad עד החיבורים שלהם בצדדים ממש עד הסוף שלא ישאר מילימטר. 3. לגבי round אותן שאלות פרט לכך שלחבר לכיפה. round נחתכו עם ליגשור. 4. אשמח לכל רעיון אחר איך להעלים את הבטן המכוערת. 5. אני שואלת בצורה טכנית מה אפשר לעשות. עלות כספית, נזק בריאותי כגון כאבים שלא יעברו לעולם וכו' לא מעניין אותי. רק שלא יהיה בטן וצניחות. תודה

21/01/2023 | 10:38 | מאת: א

שחלות הושארו. אם אין אפשרות לחבר איכשהו קצוות (מבינה שיש בעצם 4 קצוות - 2 מקדימה ו2- מאחורה) של broad ופתרון היחיד זה לחתוך אותם מאוד מאוד קצר ושחלות מפריעות, אז אפשר להוציא גם שחלות. הכי חשוב בטן יפה ושלא יהיה צניחות.

25/01/2023 | 13:38 | מאת: א

קיבלתי תשובות

בסדר גמור בכל אופן השינויים במבנה דופן הבטן נגרמים להערכתי עקב החתך שעובר דרך כל שכבות הדופן, קרי עור, תת-עור, פסציה, שריר, פריטונאום ולא נדיר שתהיינה לכך השלכות שיתבטאו במרקם קשיח או בהתבלטות באזור שמתחת לצלקת. פחות קשור לגדמים של כריתת הרחם עצמה. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן