חידוד שאלה על צניחה בשיעול

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

01/01/2023 | 00:11 | מאת: א

האם זה נורמלי (ללא קשר לתקין או לא מבחינת רופא אורוגניקו) שבבדיקה בעמידה ללא התעטשות, אין שום צניחה וכאשר מתעטשת יש צניחה מינימלית מורגשת אבל עדיין בפנים כאשר בחורה לא אספה שרירי רצפת אגן. כאשר אוספת, אין צניחה. ברור שאם מקבצת ומצליחה המצב יחסית טוב. השאלה האם זה צפוי צניחה כאלה בבדיקה ב התעטשות ללא איסוף.

בכל מצב של עלייה חדה בלחץ התוך-בטני כמו בשיעול, עיטוש, צחוק או הרמת משא בבת אחת מופעל לחץ על אזור רצפת האגן. קרקעית האגן מורכבת מרקמות רכות - שריר ורקמת חיבור כך שזה בהחלט סביר שבעת עלייה בלחץ הבטני תתרחש שם תזוזה כלשהי. יתכן שלכך את מתכוונת וזה תקין. לעומת זאת, במידה שהרקמה בדופן הנרתיק נדחפת כלפי מטה וניתן למשש אותה בפתח הנרתיק או מעבר לו כלפי חוץ בעת עיטוש, מדובר ככל הנראה בצניחה וכדאי לעבור הערכה ולראות מה מידת החומרה והאם נחוץ טיפול. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן