MRI לראות רצפת אגן רצועות ושרירים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

29/12/2022 | 07:57 | מאת: א

שלום אני הבנתי שב-MRI יכולים לראות מצב שרירים, רצועות וטישו של רצפת אגן. אני רוצה לדעת מה מחזיק איברים שלי לאחר כריתת רחם ובאיזה מצב זה. ברור לי שבקופת חולים ובחב' ביטוח לא יתנו לי. אני רק רוצה לדעת מה לבקש / לחפש, אני אעשה את זה באופן פרטי אולי אפילו אסע לחו"ל (תורכיה / הודו) לעשות. אשמח לדעת איזה בדיקה ומה לדבוק לבקש (אם אפשר באנגלית), אם אתה מכיר מקומות בחו"ל אשמח לדעת, או בארץ. בקיצור כל מה שאתה יכול להמליץ לעשות. אני פונה כאן, כי אני לא הולכת לביקורת לאף גניקולוג כי לא מסוגלת לשכוח שבשום מקום לא כתבו / אמרו על נזקים אפשריים ארוכי טווח של כריתת רחם. אני פשוט לא מסוגלת לראות רופא, ניתוח שלי היה ממש לא חובה (רופא בכלל המליץ על התקן, זה היה רעיון דבילי שלי כי לא יודעתי על נזקים)

שלום רב, המלצתי היא: 1. לגשת לבדיקת רופא.ה מומחה.ית באורוגינקולוגיה ורצפת האגן לצורך הערכה קלינית 2. לבצע בדיקת אולטרהסאונד תלת-מימדי לרצפת האגן. זו בדיקה פשוטה שמדגימה היטב את המבנים התומכים ברצפת האגן. בברכה

01/01/2023 | 00:27 | מאת: א

למה לא MRI ראיתי מאמרים שמשתמשים בו. לא מעניין אותי העלות וזמינות, מצידי אסע לחול. אני אוצה בדיקה מדויקת. רוצה לדעת מה עובי כיפת הנרתיק, איזה רצועות מחוברות אם בכלל למה. אני לא הולכת לשום רופא/ה. אני אעשה הכל פרטי אבל אני צריכה להיות בטוחה מה אני צריכה. אני קראתי פיות או יותר מה, אבל אשמח לדעת מרופא גם כי בדיקה לא זולה וחבל לזרוק כסף ולגלות שפספסתי משהו

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן