צניחת שלפוחית בשיעול

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

29/12/2022 | 07:49 | מאת: ט

שלום אשמח לתשובה כנה ולא מרגיעה, לא מבחינת מה נחשב תקין או לא, אלא מה באמת. אם בחורה צעירה ספורטיבית, ללא הריונות שהכל תקין אצלה באגן, מתעטשת ולא מכווצת שרירי רצפת אגן, האם יש אצלה ירידה קטנה מאוד שרק מורגשת (לא רואים) של שלפוחית/ מעי / דפנות נרתיק? כלומר שום דבר לא זז ולא מורגש מתוך הנרתיק? תודה סליחה שאני מציפה בשאלה.

שלום רב, אינני בטוח שהבנתי את השאלה. את שואלת האם עיטוש יכול לגרום לצניחת אברי האגן? התשובה היא שלא. מצבים כרוניים של עליית הלחץ התוך בטני כגון שיעול כרוני, אמפיזמה וכו' מהווים גורם סיכון. אבל לא עיטוש שקורה מידי פעם. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן