צניחת שלפוחית 4 חודשים לאחר כריתת רחם בגלל מיומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

16/12/2022 | 11:15 | מאת: א

שלום איך מאבחנים צניחת שלפוחית. אצלי פיזיו בדקה בעמידה בזמן השיעול בלבד ואמרה שיש דרגה מינימלית.אני מבינה שזה דרגה 1, נכון? זה כריתת רחם תוך 4 חודשים גרמה לזה. לא הייתי בשום קבוצת סיכון. רק הניתוח, ואחרי זה עוד אומרים שניתוח הזה לא גורם. עכשיו שלפוחית יושבת על שרירי רצפת אגן ושום דבר לא מחזיק אותה (כי הכל נמתך בגלל מיקום הקודם של שלפוחית) אני מצפה עכשיו שגם ספרינקרים הפסיקו לעבוד כמו שצריך ואז יהיה זרם בלתי נשלט. וכל זה רק ההתחלה. הבאים בתור מעי וכיפה ומה עוד יכול לקרות ....

שלום רב, צניחה בדרגה קלה שאינה גורמת לתסמינים, ניתן למצוא בבדיקה בקרוב ל-50% מהנשים לאחר לידה/ות וגינלית/יות. אין לכך משמעות ואין צורך בטיפול ספיציפי מעבר לפיזיותרפיה. בברכה

18/12/2022 | 15:51 | מאת: א

לא היה לי לפני כריתת רחם. בדקתי. וגם לא היתה לי לידה וגינלית, עשיתי קיסרי בשבוע 37 לפני שבטן בכלל ירדה, לא היו צירים - כלום וגם המשקל שהעלתי היה 6 ק"ג בלבד. זה רק ניתוח אשם וזה יכול להחמיר כיוון שב-4 חודשים כבר יש צניחה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן