פרולפס של רקטום ווגינה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

11/12/2022 | 17:01 | מאת: אורית

שלום אני אחרי ניתוח שני לפני 4 חודשים של הרמת צוואר הרחםחוזר נכרת הרחם נשארו רק שחלותוהורם שלפוחית ואברי רצפת אגן. הוכנס בניתוח לפרסקופי רשת לעצם ספינלי ביצעתי mri ואגן תוצאה; פרולפס של רקטום ווגינה האם זה תופעה של הרשת שמרימה את כל אברי האגן? יש מקום לדאגה?

שלום אורית, אם לאחר הניתוח שעברת עדיין קיימת צניחה בדפנות הנרתיק שאת חשה בקיומה, הרי שהניתוח לא השיג את מטרתו במלואה ללא קשר באיזו טכניקה בוצע הניתוח (לפרוסקופי לעומת גישה וגינלית, רשת לעומת תפרים לחיזוק רקמת החיבור וכו'). בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן