צניחת שלפוחית לאחר כריתת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

06/12/2022 | 22:18 | מאת: א

שלום 1. מנסה להבין למה אין תסמינים של צניחת שלפוחית כאשר היא צנחה. לפני כריתת רחם, שילפוחית דבוקה לחלק עליו של רחם. גובה רחם 7, אורך צוואר 6, צוואר בתוך נרתיק מקסימום 3 סמ (לפי גוגל) = שלפוחית בגובה 8 סמ לפחות מעל גובה לאחר הניתוח. ז"א ליגמנטים של שלפוחית ארוכים מידי ולא מחזיקים אותה. ז"א שלפוחית שלי צנחה, נכון? אם לא, למה לא צנחה מה מונע, שרירי רצפת אגן שפרידים בין שלפוחית לנרתיק? 2. לפני כמה ימים החלקתי על אבנים ביער ונפלתי על טוסיק ומה מכה היתה לי בריחת שתן קצת (לא הכל). יש לי בריחת שתן, נכון? 3. מה אפשרויות לתיקון עכשיו? עדיף כבר עכשיו או לחכות שנה מהניתוח. אני מתכננת ניתוח פלסטי לתיקון בטן, אפשר לתקן שילפוחית ואיך לדרך הבטן באותו הניתוח? תודה

06/12/2022 | 22:24 | מאת: א

האם לאחר תיקון צניחת שלפוחית תהיה לי הגבלה על פעילות גופנית. ממה שקראתי ברגע שיש צניחה פעם אחת, קל להגיע לשניה, שלישית וכו'. כלומר כל שנה שנתיים תיקון. כמה פעמים אפשר לבצע ניתוח זה? אולי כבר עכשיו לתפור נרתיק וזה יפתור לתמיד כל הצניחת אפשריות? האם אפשר להוסיף לכובע הנרתיק קצת תפרים, עוד שכבה שיהיה עבה יותר וקח אולי יקטין סיכוי לצניחה / קריעה? לעשות את זה מהבטן כאשר אתקן שלפוחית וניתוח פלסטי.

שלום רב, ככלל צניחת אברי האגן שאינה גורמת לתסמינים הינה במרבית המקרים קלה ואינה מצריכה טיפול ספיציפי ובוודאי שלא ניתוח. במידה שקיימים תסמינים המרמזים לבעייה ברצפת האגן מומלץ לפנות להערכה ע"י מומחה.ית באורוגינקולוגיה לצורך אבחון ודיון על אפשרויות הטיפול השונות. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן