ניתוח כריתת רחם לפרוסקפיה+קוללפוסקופיה+קולפורפיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

22/11/2022 | 18:43 | מאת: עדינה

עקב צניחת רחם דרגה3 אני אמורה לעבור ניתוח כריתת רחם לפרוסקפיה sacrocolpopexy+ תיקון דפנות של נרטיק קדמי ואחורי .האם שימוש ברשת בניתוחים מסוג כזה פחות מוצלחים? תיקון דפנות קדמית ואחורית עושים וגינלי? ומשתמשים ברשת? תודה מראש.

עדינה שלום, שימוש ברשת מקובל כאשר הרשת מוחדרת דרך דופן הבטן (כמו בניתוח סקרוקולפופקסי אותו את עתידה לעבור) ולא דרך חתך בדופן הנרתיק. כאשר מבצעים ניתוח סקרוקולפופקסי במרבית המקרים אין צורך לבצע גם תיקון וגינלי של דפנות הנרתיק שכן הרשת בה נעשה שימוש בניתוח הסקרוקולפופקסי אמורה לתמוך גם את דפנות הנרתיק וגם את כיפת הנרתיק / צוואר הרחם. לעיתים יש צורך בהוספת תיקון של אזור פתח הנרתיק ותיקון זה אכן מבוצע בגישה וגינלית. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן