כאבים בcardinal ligaments?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

16/11/2022 | 00:51 | מאת: א

שלום כאשר אני עושה תרגילי בטן ומכווצת שרירי אגן גם כן, יש לי כאבי מתיחה מצידי בטן תחתונה לכיווון עצמות. האם זה קרדינל רצועה? בנוסף כאבים מעל צלקת ניתוח כריתת רחם (עברו 3 חודשים)? האם עושה נזק או זה צפוי כי הם עבור חיתוך, מתיחה למטה לכיפת הנרתיק ותפרים.

16/11/2022 | 05:58 | מאת: א

כאבים באזור הצלקת. מצד אחד מפחדת אבל מצד שני עברו 3 חודשים, מספיק להתפנק. יכול להיות שזה תקין, הרי גם ללא ניתוח כאשר עושים תרגילים קשים והרבה, שרירים כואבים. מי יכול לעזור לי להבין הרם זה תקין או להוריד הילוך. רופא שניתח, לא יכול לעזור.

שלום רב, כאב מסויים באגן לאחר פעילות גופנית המערבת את שרירי הבטן יכול להימשך גם מספר חודשים לאחר הניתוח (כריתת רחם בטנית) ואינו מצביע על בעייה. בנוגע להנחיות בשלב הזה, מבחינת איזו פעילות גופנית לבצע וכמה, הייתי ממליץ להיוועץ בפיזיותרפיסט.ית. מבחינת ההחלמה מהניתוח בשלב הזה כבר לא אמורות להיות מגבלות משמעותיות. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן