הישנות אבצס בברטולין

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

11/11/2022 | 00:47 | מאת: דניאלה

עברתי בפעם הראשונה ניקוז אבצס ברטולין בהרדמה, אחרי שבוע כואב מאוד על אנטיביוטיקה. אני מבינה שזה עלול לחזור. החוויה מאוד לא נעימה ומשתקת, ידועה דרך הגיונית שבה זה לא יחזור?  ואם כן חוזר, איזו שיטה הכי יעילה כדי שלא יחזור שוב?

דניאלה שלום, במרבית המקרים המורסה אינה חוזרת. אין דרך ספיציפית למנוע את חזרתה חוץ מאשר להקפיד על היגיינה, רחצה של אזור הפות והנרתיק פעם ביום במים וסבון כרגיל. במידה שמתפתחת במקום ציסטה שאינה נסוגה מעצמה מומלץ לעיתים לעבור הסרה כירורגית של הציסטה (קילופה והוצאתה מבסיסה בשונה מניקוז). בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן