צניחה של איברי אגן? אשמח לעזרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

30/09/2022 | 16:32 | מאת: דניאלה

אני בחורה בת 40 עם מחלות רקע (קרוהן ובעיה נוירולוגית, תת משקל רציני). עברתי 5 ניתוחים - לקרוהן, לתיקון רקטוצלה+כריתת סיגמואיד, 2 ניתוחים קיסריים ולאחר כאבים באזור הסיכות הניתוחיות מהניתוח של הרקטוצלה/מעי שנגרם לאור קשיי התרוקנות (שלשולים ועצירויות וחסימה בהתרוקנות שהשפיעה גם על השלפוחית), עברתי ניתוח נוסף, שהסתיים בניתוח בטן כי היו הידבקויות, גוש ברקטום וכו'. לציין - לא קיבלתי ווסת מגיל 25 בערך. עברתי טיפולי IVF. בגיל 33, לאחר הלידה השנייה סבלתי מדימום נרתיקי מאד רציני למשך חודשים. עשו לי אבלציה של רירית הרחם. 3 חודשים לאחר הניתוח להוצאת הסיכות (זה שהפך בסופו של דבר לניתוח מורכב) הופיעו דימומים ווגינליים רציניים. לאחר מס' חודשים עברתי אבלציה נוספת. מאז היתה הטבה נקודתית ואחרי כמה חודשים הסיוט חזר. היום אני סובלת מתופעה כרונית ששיבשה לי את איכות החיים: דימומים וגניליים שאין לי מושג אם הם וסת או לא (יכולים להופיע כל שבועיים או גג שלושה), לחץ תמידי באזור הנרתיק, לפעמים עם קושי לעמוד, הדבר היחיד שמקל זה לשכב במיטה. שוב קושי בהתרוקנות. אציין שאמא שלי גם סבלה מצעירותה מצניחת איברי אגן - בשלפוחית וברחם(עברה כריתת רחם). אני לא מרגישה שיש לי צניחה שמורגשת בנרתיק. אבל כל הזמן האזור מורגש, תחושת מלאות, כבדות... לא יודעת כבר מה לעשות ולמי לפנות. הקרוהן אצלי ברמיסיה, כרגע בכלל ללא תרופות. ניסיתי כחודש גלולות - הפסקתי בגלל ת. לוואי. אני משוועת לעזרה. איך אני מתחילה בכלל בירור? אפילו את הצניחה הקודמת בכלל לא ראו כשהייתי מטופלת ביחידה האורוגניקולוגית. נשלחתי לפיזיותרפיה שעשיתי כמה חודשים, רק בבדיקת דפקוגרפיה ראו את המצב ואז אמרו שאין מנוס מניתוח (ובמזל זה נגמר רק בכריתת סיגמואיד ולא בכריתת כל המעי הגס). סליחה על האורך..... אשמח לכל עזרה

דניאלה שלום, את מציגה בעייה מורכבת שיתכן כי תצריך מענה תוך שילוב זרועות רב-תחומי. מציע לפנות למרפאת רצפת האגן באחד מבתי החולים על מנת לאפשר הערכה טובה וייעוץ מולטי-דיסיפלינרי בהתאם לצורך (מומחה.ית גסטרו, פרוקטולוג.ית וכו') בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן