בטן מוזרה ושרירים חלשים לאחר כריתת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

24/09/2022 | 09:16 | מאת: ט

שלום עברו 6 שבועות מכריתת רחם ביטנית. לכאורה אני חזרתי לכושר (10 ק"מ בבוקר ו6 ק"מ בערב הליכה מהירה), עושה גם קיגל ועוד מה שמותר (כבר 6 שבועות), מקווה מבצעת נכון. גם הצלחתי להוריד כ-6 ק"ג (מקווה שלא אחזיר ואוריד עוד). אבל בטן - בעיה. 1. בצקת לא עוברת. 2. בטן מוזרה. עד התבור - שטוח עם קוביות, ואז קצת מתחת לתבור יוצאת קדימה כס"מ בקו ממש ישר שטוח. מה זה? 3. כאשר אני בודקת בשכיבה היפרדות (כפיפות בטן). אין היפרדות. יש טונוס גם מתחת לתבור אבל אני ממש מתאמצת לכווץ וגם יש כאילו בשר מעל שרירים. מה זה שומן? 4. אם 3 זה שומן, למי לפנות? אני במאזן שלילי מבחינת הקלוריות וגם לא היה לי שומן בבטן לפני הניתוח. למי לפנות שיתקן את זה? 5. אם 3 זה לא שומן, מה זה? פסיה חלשה? האם זה יתכווץ חזרה או עדיף כבר לקבוע תור לניתוח פלסטי והאם אפשר לפתות אותו תפר בפעם שלישית, הפעם כדי לתקן בטן.

שלום לך, פורום זה עוסק בבעיות מתחום רפואת רצפת האגן. הבעיות שאת מתארת לגבי שינויים בדופן הבטן בעקבות ניתוח מצריכות התייחסות של רופא.ה כירורג.ית או פלסטיקאי.ת, אם כי יתכן שדברים עוד עשויים להשתנות לטובה עם הזמן. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן