יחסי מין לאחר כריתת רחם מלאה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

07/09/2022 | 23:49 | מאת: ט

שלום קראתי הרבה חומר ונראה כי רוב המקרים של vagina cuff tears קרו לאחר יחסי מין. דבר נוסף שלא ברור לי איך 11 (ממוצע מינימום) יכול להכנס לתוך 8 (גם ממוצע) ומבלי לדחוף (להפעיל לחץ חד וחזק) על הכיפה של הנרתיק? החלטתי לוותר על יחס מין, זה אמור לשפר סיכוי השרדות של כיפת וגינה שלי, נכון? תודה

שלום לך, אין שום סיבה לוותר על יחסי מין. אם עברו ששה שבועות מהניתוח ניתן לשוב ולקיים יחסי מין ללא חשש. הפצע הניתוחי מחלים וכיפת הנרתיק נותרת סגורה. כמובן כדאי להיות עדינים בפעמים הראשונות. בברכה

08/09/2022 | 19:33 | מאת: ט

תודה. אבל לא בדיוק ענית. לגבי יחסי מין, החלטתי כבר. השאלה עכשיו אחרת האם הימנעות תמנע קריעה, או יש עוד משהו שיכול לגרום לזה (תרגילי בטן קשים מידי שמפעילים לחץ תוך בטני, עצירות מעדי פעם או שיעול וכו)?

לאחר תקופת ההחלמה מהניתוח אין מניעה מביצוע הפעולות שציינת בשאלתך. הסיכוי לפתיחה ספונטנית של גדם הנרתיק נמוך מאד.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן