כאבים ושלפוחית כאובה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

21/08/2022 | 19:06 | מאת: דנה

שלום רב. סליחה על ריבוי השאלות. אובחנתי עם שלפוחית הכאובה עם נגעי הנר. עוברת שטיפות של אינסילמד.בו זמנית עם ההתקף הראשון לפני 5 חודשים הופיע כאב מוחץ ולוחץ ברום הבטן...כרגע התפשט וגם בצידי הגב וגב העליון מרגישה קשיחות וספסטיות. סובלת מכאבי תופת...האם הכאב שתארתי יכול להיות קשור בשלפוחית השתן? עשן לי הרבה הדמיות וגם גסטרו וקולונו...בדיקות דם למינהן..

דנה שלום, לא שכיח שכאב שמקורו בשלפוחית השתן יורגש ברום הבטן ובגב העליון, מנגד מקובל לומר ברפואה שאין 'גם כינים וגם פשפשים' יחדיו. בקיצור, קשה לומר משהו חד-משמעי רק מתוך קריאת הנתונים שאת מציינת ובהחלט הכיוון הנכון הוא השלמת בירור מלא בנוגע לסיבת הכאב שאינו באזור שלפוחית השתן / בטן תחתונה / אגן. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן