הפרעה במתן שתן ופגיעה בעצב הפודנטל

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

13/08/2022 | 23:23 | מאת: טל

היי, אני בת 26, ברקע חשד לאנדו עם פגיעה עצבית בפודנטל- אובחן לאחרונה בMRI. מזה שנה סובלת מעצירת שתן. וכן פסאדו אבסטרקשן של המעיים. האם הפגיעה בפודנטל יכולה להסביר את ההפרעה במתן השתן, שהתחילה באופן פתאומי לפני כשנה? לאילו בדיקות ראשוניות כדאי לפנות/סוג רופא שהיית ממליץ?

טל שלום, על מנת לברר את ההפרעות במתן השתן וביציאות ממליץ לעבור בדיקת אורודינמיקה (בדיקה אשר מברר את תפקודי שלפוחית השתן והשופכה) ובדיקת דפקוגרפיה (בודקת את ריקון המעי ויכולה להצביע על מנגנון ההפרעה). כמובן שמומלץ להיות במעקב וטיפול במרפאת אנדומטריוזיס אך לעניין ההפרעה במתן השתן וביציאות מומלץ להיוועץ בנוסף עם רופא.ה מתחום האורוגינקולוגיה ורצפת האגן. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן