עצירות חסימתית ועוד....

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

26/07/2022 | 20:29 | מאת: טלי

שלום ד"ר בני פייבר. אתחיל מזה שאני לא יודעת אם הגעתי לפורום הנכון. כי אצלי זה שילוב של כמה ביחד.... אני בת 33 מאובחנת עם אנדו' כבר 8 שנים עברי 3 ניתוחים.האחרון לפניי שנתיים. הניתוחים עוזרים לכאבים...אבל הם תמיד חוזרים. זה מתסכל. במחזןר האחרון היה חו כאבים הזויים. התכווצויות כל הקירות נריד שתן ורקטום...הכל כאב לי !מלווה בתחושת עילפון...אני חושדת שהיה לי אפילו עצירות חסימתית...שהשתחררה. (פחותבאלי לתאר את היציאות). אבל כן היה לי בחילות ותחושת מלאות והתכווציות כואבוות מאד.לפניי 5 שנים נמצא אצלי נגע על המעי שלא טופל. אני דיי מתוסכלת . לא יודעת לאן לפנות איזה בדיקות עליי לעשות. האם לפנות לניתוח רביעי ? אני כרגע חוששת מנגעים במעי ועל השלפוחית. ברקע גם סובלת מעצירות חסימתית.. יש לי רקטוצלה...ברמה בינונית. אובחן בדפקוגרפיה. יש מצב שזה בכלל קשור לאנדו ? אודה מאד מאד לעזרה. יש מצב שז

טלי שלום, חשוב להעריך את חומרת הרקטוצלה גם מבחינה קלינית (ע"י מומחה.ית באורוגינקולוגיה ורצפת האגן) בנוסף לדפקוגרפיה שבוצעה. לעיתים יש פער ביניהם. אם גם בבדיקה קלינית מדובר ברקטוצלה משמעותי אז יש סיכוי טוב שתיקון (מבוצע בגישה וגינלית) עשוי לשפר את העצירות החסימתית. במידה שקיים גם נגע אנדומטריוטי במחיצה שבין דופן הנרתיק לבין הרקטום, בהחלט יתכן שניתן באותה ההזדמנות להסירו ובכך לשפר בשאיפה חלק מהתסמינים הנוספים (כאב) הקשורים ביציאות. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן