החלמה לאחר ניתוח TVT

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

19/07/2022 | 07:59 | מאת: ניקול

ידוע כי יש להימנע לאחר הניתוח מקיום יחסי מין ומפעילות גופנית מאומצת. האם ניתן לאחר כשבוע לעשות הליכה ספורטיבית והאם אוננות כן באה בחשבון?

ניקול שלום, אין מניעה מהליכה ספורטיבית. מומלץ להתחיל במרחק קצר יחסית ולהעלות את המרחק ומשך הפעילות בהדרגה. לגבי אוננות - אין בעייה עם מגע באיבר המין ובדגדגן. רצוי להימנע מהחדרת אביזרים לנרתיק למשך כ-4 שבועות, על מנת לאפשר החלמה תקינה של הפצע הניתוחי הממוקם בתוך הנרתיק (בדופן הקדמי, מתחת לצינורית השופכה). בברכה

19/07/2022 | 09:28 | מאת: ניקול

תודה רבה ד"ר פיינר, שאלתי נבעה מכך שחשבתי שאולי האורגזמה עצמה עלולה להוות בעיה. בנוגע להליכה האם 5 ק"מ זה הגיוני? אני פשוט רצה בד"כ מרחקים וההימנעות מריצה לתקופה כל כך ארוכה לא פשוטה, אז בודקת שלפחות הליכה זה כן בסדר

ניקול, עצם האורגזמה אינה מהווה בעייה. והייתי מתחיל בהליכה קצרה של 1-2 ק"מ בפעם הראשונה. אם עבר בשלום, ללא כאב חריג אין מניעה להעלות את המרחק ל-5 כעבור כמה ימים. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן