כאב שורף במפשעה ימין

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

17/07/2022 | 19:00 | מאת: דנה

מתנצלת על ריבוי שאלות, אך אובדת עיצות. אובחנתי כסובלת משלפוחית כאובה עם נגעי הנר...בנוסף לכאבים מוחצים ומושכים מרום הבטן שהתפשטו לגב ואף לצוואר... יש לי כאב שורף שגובר במפשעה ימין... מה עלי לעשות??? למי לפנות? האם העניין קשור לשלפוחית הכאובה

דנה שלום, כאב שמקורו בשלפוחית השתן יכול בהחלט להקרין לאזורים נוספים, בוודאי לאגן ולמפשעות. אבל חשוב לשלול גם מקור אחר אפשרי לכאב. מציע להיוועץ ברופא המשפחה בנוגע לכאבים בגב ובצוואר על מנת להפנות אותך לברור מתאים (ייעוץ מומחה גב, הדמיה של עמוד השדרה וכו'). ובנוסף כמובן שעליך להיות במעקב ובטיפול ע"י מרפאה אורולוגית כיוון שתסמונת השלפוחית הכאובה היא תסמונת כרונית ודרוש מעקב לאורך זמן היות שגם המופע הקליני של התסמונת נוטה להשתנות מעת לעת ולעבור בין תקופות רגועות יותר לתקופות סוערות יותר בהן נחוץ לעיתים לעלות מדרגה בטיפול. בברכה

21/07/2022 | 17:06 | מאת: דנה

תודה רבה על המענה. מטופלת בהזלפות של אינסטילמד. עברתי בדיקות שונות כולל הדמיה של עמוד השדרה צוורי וגבי, סיטי בטן , גסטרו וקולונוסקופיה..ללא ממצאים. הכאב המוחץ בפלג גוף העליון והצוואר מחריף, נפיחות בבטן וגם רופאת משפחה אובדת עיצות ולא חושבת שיש עוד מה לבדוק. האם זה אנדומיטריוזיס ( קראתי שיכול להיות גם בחלל הבטן) ?האם ישנה אפשרות שכל זה מגיע מהשלפוחית?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן