ניתוח TOT בגיל 42 האם כדאי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

11/07/2022 | 16:25 | מאת: שירה

שלום, כבר שנתיים בערך יש לי דליפת שתן במאמץ, אני מאוד ספורטיבית- רצה 10 ק"מ רק שלאחר ריצה יש לי דליפות במשך היום ופעם אחת זה הורגש ממש כמו ירידת מים ואני מרגישה כאבים באזור בטן תחתונה וממש כבד לי. ביצעתי אורודינמיקה זה יצא רקטוצל 2 ציסטוצל 2 ורחם 1. הרופא המליץ על ניתוח TOT/ TVT ושקילת ניתוח לצניחה. ביצעתי בעבר ניסיונות לפיזיוטרפיה של רצפת האגן זה לא עבד. האם בגיל כזה כדאי לבצע את הניתוח? והאם אני אוכל לחזור לריצות לאחר מכן ? אודה לתשובה

שירה שלום, ניתוח TVT הינו הטיפול היעיל ביותר לדליפת שתן במאמץ עם שיעור הצלחה סביב 85% על סמך עבודות מחקר גדולות לאורך שנים. לא מעט נשים שסבלו מהבעייה בעת פעילות ספורטיבית מדווחות על שיפור ניכר ויכולת לחזור לפעילות גופנית מלאה לאחר ההחלמה מהניתוח (כ-4 שבועות). מבחינת גילך, גיל 40+ הוא אופטימלי שכן תכניות הילודה ככל הנראה הסתיימו וכעת אין סיבה להימנע מטיפול. עם זאת צריך רק לציין כי קיימים סוגי טיפול נוספים חוץ מטיפול ניתוחי, בשיעורי יעילות שונים (כגון הזרקת חומר לעיבוי הסוגר, טיפול בעזרת לייזר ייעודי דרך הנרתיק ועוד). בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן