טיפול מניעתי נגד צניחת אברי האגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

04/07/2022 | 11:43 | מאת: לי

שלום, 1. האם קיים טיפול מונע כלשהו נגד צניחת אברי האגן לנשים שעברו כריתת רחם שלא בגלל הצניחה (אלא מסיבה אחרת כמו רחם שרירני) 2. אם כן אז מהו ואיך אפשר לקבל טיפול שכזה. 3. האם נהוג להציע לאשה לאחר כריתת רחם טיפול מונע צניחת אברי האגן על מנת למנוע סיכוני צניחה 4. מה ניתן לעשות על מנת למנוע מצבי צניחה בנשים לאחר כריתת רחם (כגון תרגילים , ספורט או כל דבר אחר) ואיפה ניתן לקבל הדרכה על כך תודה רבה

לי שלום, אין ממש דרך מוכחת למנוע צניחת אברי האגן בין אם באשה שיש לה רחם ובין אם באשה אשר עברה כריתת הרחם מסיבה כזו או אחרת. וכמובן שלא כל אשה שעברה ניתוח לכריתת רחם דינה נחרץ לפתח צניחה בעתיד. עם זאת, פיזיותרפיה לרצפת האגן (מכונה 'פיזיותרפיה אורוגניטלית') בה לומדים בין היתר עבודה נכונה עם שרירי רצפת האגן שהפעלתם איננה אינטואיטיבית, מומלצת ככלל, ועוד יותר מכך בנשים שילדו וגם בנשים אשר עברו כרית רחם או ניתוחים אחרים באגן. בברכה

04/01/2023 | 08:59 | מאת: א

גם את לא ידעת שכריתת רחם מעלה מאוד סיכון לצניחה של משהו וגם קרע בכיפת הנרתיק

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן