דימום במתן שתן במשך 8 ימים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

03/07/2022 | 03:02 | מאת: רינה

ד"ר שלום וברכה! בתאריך 07.06.22 עברתי פעולה פולשנית ציסטוסקופיה ניתוחית הידרודיסטנשן. אני כבר שמונה ימים אני נטולת שתן עם דם וכאבים וצריבה במתן שתן ובמשך 24/7 שעות. עקב כך הופנתי למיון אך לצערי לא קבלתי לא טיפול ראוי ולא מענה לשאלות ששאלתי. התשובה היחידה שקיבלתי היא לחכות עד לתור לאחר הניתוח למנתח שהתקיים בתאריך 10.07.22. להלן תוצאות בדיקת שתן כללית שבוצעו במיון. Colour - ST PCC - LIGHT YELLOW PH-ST POC - 5.5 Specific Gravity-ST POC. - 1.015 Glucose-ST POC - 1000 Ketone-ST POC. -. Neg Protein-ST PPC. - 30 Nitrite-ST POC -. Ngg Leukocytes-ST POC - 500 Blood-ST POC. -. 60 Bilirubin-ST POC. -. Neg Urobilinogen-ST POV. -. NORMAL בדיקת שתן תרבית נתבקשתי לבצע דרך הקופה. שאלתי היא: האם תוצאות הבדיקות שתן כללית מעידה על דלקת כלשהי המצריכה טיפול כלשהו????? בברכה מרובה, רינה

רינה שלום, תוצאות הבדיקה אינן חד-משמעיות ולא ניתן להסיק מהן באופן ברור האם קיים זיהום חיידקי בדרכי השתן. הנכון ביותר הוא אכן להמתין לתשובת תרבית. במידה שקיימת במקביל צריבה עזה ותכיפות במתן השתן, רופא.ת המשפחה יכול.ה לשקול מתן טיפול אנטיביוטי 'אמפירי' לאור שילוב תסמינים וממצאים בבדיקת השתן הכללי העלולים לרמז לנוכחות דלקת. אבל כאמור הנכון ביותר (במידה שהתסמינים מאפשרים להמתין) הוא לבצע תרבית ולנהוג בהתאם לתוצאותיה. בברכה

05/07/2022 | 13:27 | מאת: ריננ

ד"ר שלום וברכה! ראשית, תודה רבה על תגובתך המהירה. שנית, תוצאות בדיקת תרבית שתן הינה שלילת. יש לציין שאני מאובחנת בדלקת כרונית בשלפוחית השתן, שלפוחית כאובה. התסמינים של כאבים וצריבה במתן שתן ולא במתן שתן , אני חווה אותם סביב השעון 24/7. אבקש את תגובתך לגבי הבדיקות שתן. בברכה מרובה, רינה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן