נפיחות בצד שמאל קרוב לאזור הפרינאום

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

30/06/2022 | 14:43 | מאת: ליהי

שלום בת 38 הריון ראשון שבוע 18, יצאה לי נפיחות כמו גוש על העור קצת מעל אזור הפרינאום בצד שמאל , העור התנפח וזה משהו כבר כמו שבועיים זה לא כואב או מגרד רק בניגוב אני מרגישה את זה. מה זה יכול להיות?אולי זאת תגובה של הריון? והאם כדי להבדק אם כן אצל רופא מאיזה תחום? תודה

ליהי שלום, קשה לקבוע במה המדובר ללא בדיקה. האבחנה המבדלת רחבה ובין היתר יכולה לכלול דליות בפות (שאינן נדירות בהריון), ממצא ציסטי תת-עורי בפות או בפרינאום, תהליך זיהומי (מורסה) ועוד. אין מנוס מלגשת לבדיקת רופא.ת נשים במידה שהממצא לא נעלם תוך ימים. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן