ציסטוסקופיה ניתוחית - הידרודיסטנשן של שלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

12/06/2022 | 03:37 | מאת: רינה

ד"ר שלטם וברכה! לפני כחצי שנה אובחנית כחולה בדלקת כרונית בשלפוחית השתן , שלפוחית כאובה. ביצעתי קורס של 8 שטיפות ב DMSO שלא צלחו. הוחלט לבצע ציסטוסקופיה ניתוחית, הידרודיסטנשן. בתאריך 07.06.22 עברתי תחת הרדמה כללית ציסטוסקופיה הידרודיסטנשן. במהלך הפעולה התגלו פטכיות מרובות מדממות ברחבי כל השלפוחית, שני ממצאים הנראים ככיב ע"ש הורנר. משקע רב באיזור הטריגון." יש לציין מסיום הפעולה 12 שעות כל השתנה מלווה בדימום חזק עם קרשי דם ובכאב. יש לציין שאני עדיין חווה בכאב חד בזמן ההשתנה. שאלותיי הם: 1. האם הדימום , הקרשי דם הכאב בשעת ההשתנה הינו תקין לאחר הפעולה??? 2. האם הממצאים שהתגלו במהלך הפעולה שהינם "פטכיות מרובות מדממות ברחבי כל השלפוחית ושני ממצאים הנראים ככיב ע"ש הורנר ומשקע רב באיזור הטריגון" הינם מסוכנים???? 3. האם הממצאיפ המתואאים בסעיף 2 הינם נתנים לטיפול???? 4. "משקע רב באיזור הטריגון" - באיזה משקע מדובר??? ומהו איזור הטריגון???? 5. תוך כמה זמן מהפעולה אוכל להרגיש הטבה בכאהים ובצריבה במתן שתן ןלא במתן שתן סביב 24/7???? בברכה מרובה, רינה

12/06/2022 | 03:51 | מאת: רינה

ד"ר שלום וברכה! אבקש להתייחס ליעוץ הנ"ל בלבד, ולא לשניים הקודמים לו.... בברכה מרובה, רינה

רינה שלום, 1. הדימום בהחלט סביר בעקבות הפעולה וגם ההחמרה בכאב תיתכן. שניהם צפויים עקרונית לדעוך בטווח של ימים ספורים. 2. לא מדובר בממצאים מסוכנים אלא בכאלה שמחזקים את האבחנה הקלינית של התסמונת. 3. הטיפול בתסמונת השלפוחית הכאובה אינו ספיציפי לממצאים שנצפו בבדיקה אלא מטרתו לשפר את תפקוד שכבת המגן הפנימית בשלפוחית השתן ולהפחית את הגרוי בדופן השלפוחית. 4. אזור הטריגון הוא האזור הקרוב לפתח שלפוחית השתן ומוגדר בין פיות השופכנים משני הצדדים ופתח צינורית השופכה. קשה לומר לפי התאור באיזה משקע מדובר - כדאי לשאול את הרופא שביצע את הבדיקה. 5. כדאי גם למסור דגימת שתן לבדיקה פשוטה של כללית ותרבית כדי לשלול זיהום בשלפוחית השתן שעלול לקרות בעקבות פעולה פולשנית ובמקרה שקיים מצריך טיפול אנטיביוטי. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן