דלקות חוזרות של בלוטת ברטלין

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

06/06/2022 | 20:51 | מאת: לנה

שלום אני בת 47. עדיין מקבלת מחזור. בשנה אחרונה כמעט ולא פעילה מינית. כל חיי לא סבלתי מבעיה כזאת ולא שמעתי עליה . עד שבתחילת השנה הופיעה אצלי דלקת בלוטת ברטולין לראשונה. הייתה מלווה בחום וכאבים באיזור. הרופא רשם אנטיביוטיקה והיא עזרה. אך אחרי חודש אחרי שימוש בטמפון בזמן המחזור הבעיה חזרה. עם חום וכאבים חזקים. אך הפעם אנטיביוטיקה לא עזרה הייתה החמרה חריפה במצבי ופניתי למיון לצורך ניקוי הבלוטה. אחרי חודש וחצי הבעיה חזרה. האם כאת אני אאלץ שנים לחיות על אנטיביוטיקה ולצפות להתפרצות הבאה? האם הבעיה תחלוף מעצמה עם סיום המחזור? מה הצפי?

לנה שלום, במצבים כאלה ניתן לעיתים להסיר את הבלוטה עצמה, בייחוד אם נשאר נגע נפוח גם לאחר ניקוז התהליך הדלקתי. נחוצה בדיקה קלינית ובהתאם ניתן לראות מה הטיפול המתאים. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן