מחזור לאחר ניתוח הרמת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

05/06/2022 | 20:04 | מאת: לימור

עברתי לפני כ3 שבועות ניתוח להרמת רחם,היה לי דימום במשך שבועיים. איך אדע מתי אני אמורה לקבל מחזור רגיל?

לימור שלום, עקרונית ניתוח להרמת הרחם לא אמור לשבש את הווסת. אם הניתוח כלל חתך בדופן הנרתיק (ישנן דרכים שונות לבצע הרמת הרחם ולא בכולן יש חתך בנרתיק), לא מן הנמנע שהדימום שחווית קשור בניתוח ולא במחזור. עם זאת, קורה לעיתים שהמחזור משתבש קצת בעקבות ניתוח במערכת הרבייה ובהמשך צפוי לשוב לסדירותו. קשה לנבא בדיוק מתי וחשוב להיות במעקב רפואי. בברכה

25/06/2022 | 15:34 | מאת: לימור

תודה רבה,האם מאמץ כמו ספורט יכול לגרום לצניחה חוזרת?? בטווח כזה קצר. הייתי בביקורת ואחכ גיליתי שכמה תפרים יצאו....

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן