דליפת שתן לאחר ניתוחTVT

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

12/05/2022 | 07:51 | מאת: אח

ד"ר שלום, אני לאחר שבוע מניתוח TVT, ועדיין יש לי דליפה מועטה של שתן עד שאני מגיע לשירותים בנוסף עדיין השתן לא זורם ישר אלא בנטייה לצד, האם עם ההחלמה המלאה יש סיכוי לשיפור או שזה מראה שהניתוח לא הצליח? ומה דעתך על ניתוח בליזר האם יכול לשפר את המצב?

שלום לך, עדיין מוקדם להעריך את התוצאה הסופית של הניתוח. סביב 4-6 שבועות ניתן יהיה לבדוק ולהסיק מסקנות באשר ליעילות ההליך שעברת. לגבי כיוון זרם השתן, ניתוח TVT לא נועד להשפיע על כך. כדאי להשלים בדיקה גופנית של אזור פתח הנרתיק ופי השופכה ויתכן שגם בדיקה המכונה ציסטוסקופיה (הכנסת סיב אופטי לשלפוחית השתן והשופכה) כדי לבדוק האם משהו מפריע לזרם השתן. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן