אורוגניקולוגיה סעיף בשופכה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

04/05/2022 | 14:20 | מאת: דנה

היי אובחנתי עם סעיף בשופכה כ2 ס״מ שמפריש. נאמר שאאלץ לעשות ניתוח. אני מניקה ורציתי לדעת באיזה טיפול תרופתי נדרש וסוגי אנטיביוטיקות כדי שאוכל תבדוק מה ניתן לקחת במהלך הנקה עם המרכז הטרטולוגי. ובנוסף, האם יש טיפול שמרני שהוא לא ניתוחי?

דנה שלום, סעיף בשופכה משמעותו מעין שק הצמוד לשופכה ומחובר אליה בפתח. בתוך הסעיף מצטבר שתן (שלעיתים נוטה להזדהם ועלול להפוך למוגלה) והפעלת לחץ על השק הזה גורמת לפליטה של הנוזל שהצטבר מבעד לפי השופכה (כך נקרא הפתח של צינורית השתן). מסיבה זו, טיפול שמרני לא יועיל כיוון שללא הסרת השק (הסעיף) וסגירת הפתח בדופן השופכה, המצב הנ"ל לא יוכל לבוא על פתרונו. בנוגע לאנטיביוטיקה - זו ממש אינה בעייה. מרבית סוגי האנטיביוטיקה מותרים בהנקה למעט סוגים ספיציפיים כגון דוקסילין או אנטיביוטיקה ממשפחת הקווינילונים (ציפרו, טריביד) ואין בעייה לבחור בסוג של אנטיביוטיקה שתתאים גם בהנקה. בברכה

05/05/2022 | 18:34 | מאת: דנה

תודה רבה על המענה כמה ימי אישפוז נדרשים ? האם יש תרופות נוספות שאסורות בהנקה? והאם יש אפשרות לבצע ניתוח זה באופן פרטי?

בד"כ לא מדובר באשפוז ממושך. כמובן שהדבר תלוי במהלך הניתוח, אבל בעקרון הטווח הוא בין שחרור ביום הניתוח לבין אשפוז של לילה או שניים אחריו. אין שום צורך או סיבה להזדקק לתרופות שאסורות בהנקה סביב הניתוח המדובר. כמובן שניתן לבצע את הניתוח במסגרת ציבורית או במסגרת פרטית בהתאם להעדפותיך. בברכה

05/05/2022 | 21:38 | מאת: דנה

תודה, באילו בתי חולים פרטיים עושים ניתוח כזה באזור מרכז?

במערכת הבריאות הפרטית עליך לפנות ראשית לרופא.ה שעל ידו או על ידה את מעוניינת להיות מטופלת ודרכו יבוצע השיבוץ באחד מבתי החולים הפרטיים בהם הוא או היא מנתחים.

09/06/2022 | 22:32 | מאת: שירן

היי. מצטרפת לשאלה- אני לפני mri אחרי שאובחן סעיף של השופכה . ביום האחרון זה ממש נפוח ואני מרגישה את זה בולט החוצה מהנרתיק. ממש מציק. שאלתי היא האם יש דרך לטפל שלט באמצעות ניתוח? האם הניתוח הוא בהרדמה מלאה? תודה

14/10/2022 | 16:19 | מאת: שלי

האם עברת הניתוח? אם תוכלי לרשום פרטים כמו היכן ומי ביצע? ומהו התהליך המתבצע ? תקופת החלמה? אם נשארת עם סטומה (שקית לשתן)? האם יש בעיה בקיום יחסים לאחר הניתוח?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן