ציסטה נרתיקית התייעצות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

03/05/2022 | 16:15 | מאת: טל

היי, לאחר הריון אובחנה אצלי ציסטה וגינלית באולטרסאונד... הציסטה היא פנימית בדופן האחורי או הצדדי של הנרתיק...בישיבה מרגישה אותה דרך פתח הנרתיק, כמעט בולטת, גודלה כ3 ס"מ. בהתייעצות לגביה הומלץ לא לנתח אם לא כואב, אבל היא מציקה (תחושה שמשהו תקוע שם) וכן נראה לי שגורמת לי לתכיפות במתן שתן, היתכן? הבנתי שניקוז שלה יגרום לחזרה, אבל האם זו בכ"ז אפשרות? במקום הוצאה כירורגית... כבר עברתי כמה דברים באזור (גרידה פעמים ו היסטרוסקופיה...) מעדיפה לא שוב ניתוח....

טל שלום, ציסטה שכזו בפרט אם את חשה בה ויכולה לראות אותה והיא מציקה בתחושה בד"כ מומלץ להסיר כירורגית. לא מדובר בניתוח גדול או בסיכונים ניתוחיים משמעותיים. ניקוז הציסטה לא רק שעלול להסתיים בהישנותה אלא שגם אם הנוזל מתוכה נוקז, עדיין יתכן שהרקמה שצמחה במעטפת הציסטה עלולה להמשיך ולהיות מורגשת או להציק כפי שאת מתארת. חג שמח!

09/05/2022 | 12:28 | מאת: טל

תודה ד"ר! בניקוז התכוונתי לכך שהבנתי שאפשר לפתוח לנקז ובסגירה לתפור כך שישאר פתח, פרוצדורה שהיא קלה יותר מכריתה מלאה, האם אתה ממליץ על כך? האם הגיוני שהיא גורמת לתכיפות במתן שתן? ולסירוגין?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן