התייעצות לגבי סוג הניתוח לתיקון רצפת אגן והרמת שלפוחית.

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

07/03/2022 | 21:53 | מאת: נטע שהם לוי

אני בת 54. פעילה בספורט ובקיום יחסי מין ובריאה. בעקבות בלט ,הוגדרה אצלי ציסטוצלה בדרגה 3 ואני עומדת לפני ניתוח וגינלי. התייעצתי עם שני מנתחים מומחים. אחד המליץ על ניתוח מסורתי של תפרים והרמה עם סרט והשני על רשת קדמית שיש איתה נסיון של 4-5 שנים בניתוחים.(אמר שזה לא מסוג הרשתות שהיו איתן סיבוכים בעבר והיא מאושרת בישראל ובאירופה. חשובה לי החלמה מהירה , שלא יהיו לי כאבים בקיום יחסי מין ושלא אצטרך לחזור על הניתוח שוב בעקבות צניחה חוזרת. על מה היית ממליץ?

נטע שלום, בשנת 2019 אסר ה-FDA האמריקאי (שהינו הרגולטור המשמעותי ביותר בעולם הרפואה) על חברות המשווקות רשתות להשמה דרך הנרתיק בניתוחי צניחה, להמשיך לשווק את מוצריהן זאת עקב כך שהחברות לא הצליחו להוכיח בעבודות מחקר מבוקרות כי היתרון של שימוש ברשת עולה על הסיכונים המאפיינים טכניקה זו. באותו המסמך נאמר כי אין מניעה משימוש ברשת בניתוח המסוצע דרך דופן הבטן (בלפרוסקופיה / רובוט למשל) ואין מניעה משימוש בסרט תת-שופכתי לטיפול בדליפת שתן במאמץ (ניתוח TVT). נייר העמדה של האיגוד הישראלי לגינקולוגיה ומיילדות מסביר כי ניתן לשקול שימוש ברשת דרך הנרתיק רק במצבים מאד ספיציפיים כמו כשלון ניתוח קודם בשיטה 'קונבנציונאלית' ללא רשת. לאור הנ"ל ההמלצה היא להימנע משימוש ברשת דרך הנרתיק. עקב כך, שתי האפשרויות הרלוונטיות הינן: 1. ניתוח בגישה וגינלית לא רשת 2. ניתוח בגישה לפרוסקופית / רובוטית עם רשת. בהתאם לאנטומיה ולמידת החומרה של הצניחה באשה ספיציפית ניתן לבחור מי מהשיטות הנ"ל מתאימה ביותר עבורך. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן