כריתת רחם וקיבוע כיפת נרתיק

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

01/03/2022 | 09:33 | מאת: אינה

האם יתכן לאחר 3 חודשים לכריתת רחם וקיבוע כיפת נרתיק יהיה דימום קל מהנרתיק?עד כה הכל היה תקין. ממה זה יכול לנבוע?

04/03/2022 | 07:43 | מאת: אינה

ובריחת שתן בהתעטשות

אינה שלום, דימום קל - בהחלט יתכן. זה הזמן בערך שהתפרים העמוקים (אלה שמשמשים לדוגמא לקיבוע כיפת הנרתיק) מתפוגגים ותהליך זה יכול לעיתים להיות מלווה בדימום קל. בריחת שתן בהתעטשות - יש מצב המכונה 'דליפת שתן חבוייה'. במצב זה אשה שלא סבלה מדליפת שתן כיוון שהצניחה שהיתה גרמה לחסימה חלקית של צינורית השופכה ולמעשה הסוותה חולשה באזור מוצא השלפוחית שלולא הצניחה היתה כל הנראה גורמת לבריחת שתן בשלב מוקדם יותר. לאחר ניתוח שמתקן את הצניחה, למעשה מנוטרלת החסימה החלקית הזו ונחשפת החולשה שעלולה להויל לדליפת שתן. בחלק גדול מהמקרים קצת תרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן (באמצעות פיזיותרפיה ייעודית) עשויים לפתור את הבעייה. במידת הצורך ניתן בהמשך להוסיף טיפול ספיציפי לנושא זה כגון עיבוי סוגר השופכה, טיפול באמצעות לייזר נרתיקי וכו'. בברכה

06/03/2022 | 09:14 | מאת: אינה

תודה רבה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן