פסים פיברוטיים בשחלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

26/02/2022 | 19:46 | מאת: רינה

ד"ר שלום וברכה! לפני כחודשיים אובחנתי כחולת דלקת כרוני. בשלפוחית השתן, שלפוחית כאובה. נדרשתי ע"י רופא אורולוג לבצע בדיקת MRI אגן קטן סעיף שופכתי. להלן תוצאות הבדיקה: הרחם הוסר בשלמותו . השחלה השמאלית לא הודגמה . ספק שחלה ימנית בקיר האגן הלטרלי מצד זה בקוטר מרבי של 20 מ"מ . פסים פיברוטיים בודדים בשומן האגני משני הצדדים ,אין נוזל חופשי בצפק . לולאות המעי ברוחב תקין ללא עיבוי דופן חריג . לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות . שלפוחית השתן איננה מלאה. השופכה והנרתיק הודגמו ללא חריג . יש לציין שלפני 3.4 שנים עברתי ניתוח לפרוסקופיה לאנדומטריוזיס שבו נכרת הרחם, טפולה שמאלית, וחצוצרה ימנית. אני ממש מודאגת!!!!? שאלותיי הם? 1. מה המשמעות של המושג "פסים פיברוטיים"? 2. האם מדובר בממצא גידול מחשיד??? 3. מאחר ומדובר בגודל של 2 ס"מ האם מצריך טיפול???? בברכה מרובה, רינה

רינה שלום, המושג פסים פיברוטיים בודדים אינו מתאר ממצא ספיציפי, יתכן כי מדובר בהידבקויות (מעין רקמת צלקת בתוך חלל הבטן והאגן) בעקבות הניתוח הקודם שעברת או על רקע מחלת האנדומטריוזיס. על פניו לא נשמע מדאיג ומומלץ מעקב ע"י הרופא המטפל. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן