פסים פיברוטיים בשחלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

24/02/2022 | 19:17 | מאת: רינה

ד"ר שלום וברכה! נדרשתי לבצע בדיקת MRI אגן , אגן קטן שלפוחית שתן. בין הנמצאים היה: ספק שחלה ימנית בקיר האגן הלטרלי מצד זה בקוטר מרבי של 20 מ"מ . פסים פיברוטיים בודדים בשומן האגני משני הצדדים ,אין נוזל חופשי בצפק . שאלותיי הם: 1. מה המשמעות של המושג "פסים פיברוטיים"????? 2. האם זה מעיד על ממצא גידולי מחשיד???? 3. האם זה יכול להיות כתוצאה מהדלקת הכרונית של השלפוחית השתן , שלפוחית כאובה???? 4. מה הדרכים טיפול של הממצא הנ"ל???? בברכה מרובה, רינה

רינה שלום, לא ברור לי המונח הנ"ל מבלי לציין את ההקשר, וקשה לתת אינטרפרטציה מבלי לדעת מדוע בכלל בוצעה הבדיקה וממה את סובלת. לגבי ממצאים באגן הקטן / מערכת הרבייה בדיקת הבחירה הינה אולטרהסאונד. בברכה

26/02/2022 | 19:40 | מאת: רינה

ד"ר שלום וברכה! לפני כחודשיים אובחנתי כחולת דלקת כרוני. בשלפוחית השתן, שלפוחית כאובה. נדרשתי ע"י רופא אורולוג לבצע בדיקת MRI אגן קטן סעיף שופכתי. להלן תוצאות הבדיקה: הרחם הוסר בשלמותו . השחלה השמאלית לא הודגמה . ספק שחלה ימנית בקיר האגן הלטרלי מצד זה בקוטר מרבי של 20 מ"מ . פסים פיברוטיים בודדים בשומן האגני משני הצדדים ,אין נוזל חופשי בצפק . לולאות המעי ברוחב תקין ללא עיבוי דופן חריג . לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות . שלפוחית השתן איננה מלאה. השופכה והנרתיק הודגמו ללא חריג . יש לציין שלפני 3.4 שנים עברתי ניתוח לפרוסקופיה לאנדומטריוזיס שבו נכרת הרחם, טפולה שמאלית, וחצוצרה ימנית. שאלותיי הם? 1. מה המשמעות של המושג "פסים פיברוטיים"? 2. האם מדובר בממצא גידול מחשיד??? 3. מאחר ומדובר בגודל של 2 ס"מ האם מצריך טיפול???? בברכה מרובה, רינה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן