צנתור שטיפות בשלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

23/02/2022 | 05:34 | מאת: רינה

ד"ר שלום וברכה! לפני כחודש אובחנתי בדלקת כרונית בשלפוחית השתן- שלפוחית כאובה. התחלתי בביצוע שטיפות ב DMSO. בתאריך 01.02.22 - שטיפה ראשונה - הטלתי שתן 20 דקות לאחר הזרקת החומר. בתאריך 08.02.22 - שטיפה שניה - הטלתי שתן 10 דקות לאחר הזרקת החומר. בתאריך 15.02.22 - שטיפה שלישית - הטלתי שתן 20 דקות לאחר הזרקת החומר. בתאריך 22.02.22 - שטיפה רביעית - הטלתי שתן 12 דקות לאחר הזרקת החומר. שאלותיי הם: 1. כמה זמן אמור להיות החומר בתוך השלפוחית השתן???? 2. האם קיימת יעילות של החומר בתוך פרק זמן של בין 10-20 דקות בתוך השלפוחית השתן???? 3. האם לפי סעיף 2 יהיה ניתן לראות תגובה טובה ושיפור לשלפוחית השתן???? במידה ולא האם יש צורך להמשיך או להפסיק את הטיפול???? 4. לאחר כמה שטיפות ניתן לראות הטבה ושיפור לשלפוחית השתן הכאובה???? 5. האם ישנם כדורים להרגעה לשלפוחית השתן הכאובה???? 6. אילו טיפולים נוספים קיימים לשיפור השלפוחית השתן הכאובה???? בברכה מרובה, רינה

רינה שלום, הטיפול בתסמונת השלפוחית הכאובה הינו רב תחומי וכולל טיפול תרופתי (טבליות בבליעה), התאמת הדיאטה, פיזיותרפיה אגנית ולעיתים טיפול התערבותי כגון שטיפות DMSO ו/או חומרים נוספים (לדוגמא חומצה היאלורונית מרוכזת), טיפול בבוטוקס בשלפוחית השתן (בהנחיית ציסטוסקופ) ועוד. לאחר שטיפה מומלץ לנסות להחזיק את הנוזל בשלפוחית לפחות 20-30 דקות. קשה להעריך מראש מה תהיה התועלת אם לאחר 10-12 דקות רוקנת את השלפוחית. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן