תנועות מעיים לאחר כריתת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

15/02/2022 | 19:18 | מאת: לילי

שלום. עברתי כריתת רחם אבדומינלית לפני כחודשיים. תחילה היו עצירויות שטופלו עיי נורמלקס. נורמלקס גרם לספזמות די חזקות שלאחר אחת מהן השתנו הרגלי היציאה. כבר שבועיים שיש יציאה כל יום בבוקר, רכה מאוד אבל לא שלשול ובצבע חום בהיר/ צהוב. בנוסף אחרי כל ארוחה לאחר מספר שעות יש רעשי עיכול למשך תקופה של כשעה. זה לא קרה לפני כן מעולם וקצת מפחיד שאולי יש אי ספיגה במעי או דלקת במעי. האם מוכרת התופעה לאחר ניתוח כזה??? תודה

לילי שלום, תופעות שונות הקשורות במערכת העיכול בהחלט יתכנו בתקופת ההחלמה מניתוח בחלל הבטן. בד"כ התופעות הללו אמורות לחלוף תוך מספר ימים עד שבועות ובהחלט לאחר חודשיים ניתן לצפות שהמערכות השונות ישובו לתפקוד רגיל. במידה שהתופעה שאת מתארת נמשכת מומלץ להיוועץ ברופא.ה מומחה.ית בגסטרואנטרולוגיה. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן