ניתוח צניחת אגן בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

15/02/2022 | 16:45 | מאת: רות

אני בריאה ופעילה וגילי קרוב ל- 80. בשנה האחרונה חשתי גוש יוצא מהנרתיק לאחר יציאה או מאמץ גדול. אין דליפת שתן. הוצע לי ניתוח קולקורפיה קדמית.בהתחשב בגילי האם כדאי לעבור הניתוח או להימנע ממאמצים.

רות שלום, גיל 80 אינו נחשב סיבה להימנע מניתוח העשוי לשפר את איכות החיים, בפרט אם את בריאה ופעילה. עם זאת כשמדובר בצניחה, קיימת גם אפשרות לטפל באמצעות תומכן ('פסרי') נרתיקי. זהו אביזר עשוי סיליקון אשר מחדירים לנרתיק ותומך במה שצנוח. החסרון הוא שנדרשת תחזוקה כלומר מעת לעת יש צורך להוציא את התומכן לצורך שטיפה וניקוי ולהשיבו למקומו. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן